حجتالاسلام آقاجانپور رئیس سازمان عقیدتی-سیاسی وزارت دفاع، در ابتدای این مراسم گفت: بنده به واسطه اینکه سالیان متوالی در وزارت دفاع مشغول به کار بودم ایشان را میشناختم و لازم است بگویم ایشان حقیقتاً فخر ایران و فخر امت اسلامی است. بنده بیش از ۲۰ سال است که این شهید بزرگوار را میشناختم و به عقیده من شهید فخریزاده مجاهد فیسبیلالله است. مقام معظم رهبری در سخنرانی امروز خود درباره قیام ۱۹ دیماه سال ۵۶ که در قم اتفاق افتاد، سخن گفتند. شهید فخریزاده هم فرزند قم هستند و بنده در واقعه قیام ۱۹ دیماه سال ۵۶ حضور داشتم. شعار مردم در آن سال «تشکیل حاکمیت اسلامی» بود، از این جهت شهید فخریزاده که خود دانشآموخته مدرسه حکیم نظامی قم بود، در جریان پیروزی انقلاب اسلامی نقش داشت.
وی افزود: بخشهای مهمی از زندگی این بزرگوار هنوز برای مردم تبیین و روشن نشده است. مثلاً اینکه به نقش ایشان در پیروزی انقلاب اسلامی خیلی توجه نشده است، در حالیکه شهید فخریزاده هر جایی که انقلاب و اسلام به وجود او نیاز داشت، حضور پیدا میکرد. ایشان هم در عرصه جهاد علمی و هم میدان رزم حضور داشتند.
آقاجانپور تصریح کرد: شهید فخریزاده با قرآن و ائمه اطهار بسیار مأنوس بود و با اینکه مسئولیت مدیریتی داشت، خیلی به قرآن و حدیث توجه داشت، به طوریکه به گفته این خانواده شهید، هر شب قبل از نماز صبح بیدار میشد و عبادت میکرد و به گفته همسایگان این شهید، هر روز صبح نمازش را جماعت میخواند و قطع به یقین عنایت پروردگار به ایشان و شب زندهداریهایشان بود که شهید شد.
رئیس سازمان عقیدتی، سیاسی وزارت دفاع ادامه داد: شهید فخریزاده، ادیب، شاعر و مولویشناس بود. در عین اینکه دانشمند بود و روحیه متواضعی داشت، در زندگی شخصی هم بسیار ساده زیست بود. از این منظر مسئولیت شاعران و ادیبان در این باره بسیار مهم است.
پس از آقاجانپور، سعید بیابانکی از شاعران کشورمان سخنرانی کرد و گفت: بنده از مجموع شاعرانی هستم که دو مرحله از نزدیک ایشان را دیدم. یک بار در عصر شعری که سال گذشته در آستانه اربعین برگزار شد و به ابتکار شهید فخریزاده بود که در آن مراسم فقط من و اسماعیل امینی حضور داشتیم. امسال هم یک روز پیش از اربعین به چنین مراسمی دعوت شدم و در تمام این دو باری که بنده ایشان را دیدم، مثل همه مردم ایران چیزی از جایگاه علمی ایشان نمیدانستم. بعد از تمام شدن برنامهای که امسال برگزار شد، شهید فخریزاده مرا برای ناهار دعوت کردند که بنده به دلیل بیماریای که داشتم قبول نکردم و به یک چای خوردن و گپ زدن بسنده کردم. در این گپ و گفت دوستانه با هم صحبت کردیم و ایشان درباره شاعرانی چون سید حسن حسینی، قیصر امینپور، سلمان هراتی و ابوالقاسم ژرفا صحبت کردند و از اینجا مشخص میشود که ایشان چقدر خوب شاعران را میشناختند و همانجا به من گفتند که تمام جلسات شعر حوزه هنری را شرکت میکردند و همیشه از علاقهمندان به شعر بودند و هستند و فرزندان هم این ذوق را از من به ارث بردهاند. نکتهای که برای من جالب بود این بود که شاعرانی که شهید فخریزاده نام بردند مانند خود ایشان اهل جلوهگری نبودند و بسیار شباهت به ایشان داشتند.
بیابانکی پس از یک سخنرانی کوتاه، شعری را که برای شهید فخریزاده سروده بود، خواند.
در ادامه این مراسم شاعرانی چون محمدرضا طهماسبی، ناصر فیض، فاطمه نانیزاد و علی داودی، اشعاری را که برای این شهید سروده بودند، خواندند و با حضور دادمان، رئیس حوزه هنری و شاعران برجسته این جلسه از کتاب مجموعه شعر «فخر ایران» رونمایی شد.
بابک شهریاری مدیر حوزه هنری و فرهنگی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، عصر جمعه در حاشیه این همایش، در جمع خبرنگاران گفت: زبان هنر، بهترین ابزار برای تبیین عظمت و منش اهل بیت عصمت و طهارت در طول تاریخ بوده است که این سنت پسندیده در انقلاب اسلامی برای تشریح مجاهدتهای شهدای دفاع مقدس، شهدای محور مقاومت و شهدای عرصه جهاد و علم ادامه پیدا کرد که میتوان از آن برای انتقال این فرهنگ غنی به نسل جوان جامعه بهره برد.
وی با بیان اینکه شهدایی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان شهید محسن فخریزاده نه تنها یک فرد بلکه یک جریان و مکتب هستند، اظهار داشت: سراسر حیات شهدای ما در حوزههای مختلف ایثار، ایمان قلبی، عمل صالح، دانش، اخلاق و معنویتداری، نکات و آموزههای ماندگار است و این مکتب باید با زبان هنر زنده مانده و ترویج شود.
شهریاری، اقدامات علمی شهید فخریزاده را به عنوان الگویی ماندگار برای نسل نوجوان و قشر دانشگاهی ایران بسیار اثربخش دانست و تصریح کرد: عظمت علمی شهید فخریزاده دشمن را به هراس انداخت بود و به همین دلیل به دنبال حذف فیزیکی بودند و در اقدامی کور و ناجوانمردانه او را به شهادت رساندند؛ لذا باید عظمت کارهای علمی این شهید بزرگوار هم به زبان هنر تبیین شود تا منش و زندگی علمی او ماندگارتر شود.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنوارههایی همچون کنگره شعر، تلاشی هنرمندانه در پاسخ به اقدام ناجوانمردانه و ددمنشانه دشمنان ایران و نهضت جهانی مقاومت است، خاطرنشان کرد: راه شهدا، به ویژه شهدای علمی، متوقف شدنی نیست؛ چرا که به واسطه مکتبی که ایجاد کردهاند، راه آنها را هزاران قاسم سلیمانی و هزاران فخریزاده ادامه خواهند داد.
شهریاری با بیان اینکه استفاده از زبان هنر، به ماندگاری فرهنگ ایثار شهادت کمک شایانی میکند، ابراز داشت: باید مفاهیم ایثار و شهادت در قالبهای تأثیرگذار فاخر هنری، سینمایی، تئاتر، موسیقی و شعر ارائه شود؛ چرا که هنر به عنوان زبان گویای ایثار و شهادت میتواند در ترویج این فرهنگ در نسل جوان بسیار تأثیرگذار باشد.
مدیر حوزه هنری و فرهنگی وزارت دفاع با بیان اینکه شهدایی مانند شهید فخریزاده میراث ارزشمند انقلاب اسلامی هستند، عنوان کرد: هنر برای ماندگاری این میراث بزرگ و گرانبها یک ابزار ارزشمند است و با امکاناتی که دارد میتواند به عنوان رساترین و بلیغترین زبان، کارکردهای فرهنگی جامعه اسلامی را به سمت و سوی پایداری ارزشها سوق دهد.
شهریاری با بیان اینکه اقدامات و فعالیتهای فاخر شهید فخریزاده دارای لایههای مختلف فرهنگی و اجتماعی است، یادآور شد: بهکارگیری ابزار هنر، یکی از مؤلفههای معرفی ایشان به نسلهای آینده است که میتواند با کمترین هزینه بیشترین تأثیر را به جای گذارد.
پس از رونمایی از این اثر، حامد فخریزاده فرزند شهید فخریزاده، چندین شعر در رثای پدر خواند.
وی گفت: قصیدهای که میخوانم را از یکی از اشعار هوشنگ ابتهاج که از همان ابتدای درگذشت پدر در ذهن من بود الهام گرفتم. ای کوه تو فریاد من امروز شنیدی/ دردیست درین سینه که همزاد جهان است.
انتهای پیام/
نظر شما